Dégage autodelen in Borgerhout: je auto delen = kosten delen

Zag je het ook al in de straten van Borgerhout? Autodeelorganisatie Dégage startte er onlangs een campagne om meer buren aan het autodelen te krijgen. Meer bepaald doet de ledenorganisatie een oproep aan eigenaars om hun auto te delen. Want stilstaan kost ook geld. Waarom niet je auto en dus ook de kosten delen?

Dégage vzw organiseert het delen tussen eigenaars en gebruikers. Bij Dégage wordt de auto goedkoper omdat de kosten worden verdeeld over alle bestuurders. Als eigenaar blijf je rijden met je auto, en win je kosten terug. Zo spaart een eigenaar jaarlijks al snel honderden tot een paar duizend euro uit. Als gebruiker betaal je enkel per kilometer. Gebruik je geen auto, dan betaal je niets.

Ward Hens deelt al meer dan een jaar zijn auto in Borgerhout:We hebben destijds een auto gekocht omdat we twee jonge kinderen hebben en verplaatsingen met de auto dan praktische voordelen heeft. Mijn vrouw en ik zijn beiden van Turnhout afkomstig, dus we verplaatsen ons regelmatig richting Kempen voor een bezoek aan onze ouders en vrienden. Tijdens de week gebruiken we de auto zelden, omdat we beiden op fietsafstand van het werk wonen. De auto staat dan geparkeerd en neemt openbare ruimte in beslag. Bovendien lopen de vaste kosten door. Het delen van onze auto leek ons een interessante manier om die verspilling te reduceren, zonder de voordelen te verliezen van de extra vrijheid van een eigen auto.” (lees hier het volledig interview)

Door je aan te sluiten bij Dégage geniet je van heel wat voordelen: gratis parkeren in Antwerpen, een eenvoudig platform en app, centrale administratie, duidelijke afspraken, omniumverzekering, toegang tot alle deelauto’s, pechhulp, schaderegeling, … Bovendien kom je terecht in een leuke community.

Dégage draait op vrijwilligers. Ook de campagne wordt getrokken door enkele enthousiastelingen. Ilse Nuyens is mede-initiatiefnemer: “Dégage telt in Antwerpen al 18 deelauto’s en meer dan 200 gebruikers. Dat mogen er nog meer zijn. Daarom doen we een warme oproep aan leden en sympathisanten om een raambord op te hangen om mensen bewust te maken dat een auto veel geld kost.

Benieuwd of Dégage iets voor jou is? Volg onze infosessie op 16 januari om 20 uur in Plein Magazijn in Borgerhout. Bij voorkeur registreer je je vooraf via www.degage.be/antwerpen. Je leest er ook meer data en info over Dégage. Kan je niet komen maar heb je wel interesse? Of wil je graag een raambord? Contacteer Dégage Antwerpen via antwerpen@degage.be!

De campagne verloopt i.s.m. Autodelen.net en wordt deels gesubsidieerd door MOW Vlaanderen.