Dégage! in P2P-reportage

Dégage! in P2P-reportage

Peer to Peer (P2P) initiatieven winnen snel aan populariteit. Maar in welke mate vormen ze een geloofwaardig en wenselijk alternatief voor de huidige economie?

Volgens filosoof Michel Bauwens is de omslag naar de P2P economie van dezelfde orde als het einde van het Romeinse Rijk. Een stelling die De Toekomstfabriek als uitgangspunt neemt voor een verkenning van de peer-to-peer praktijk. In deze reportage spreken we met Michel Bauwens, en gaan we op bezoek bij verschillende P2P initiatieven, zoals Dégage! (2:30 – 3:55).

De Toekomstfabriek is een initiatief dat gedragen wordt door negen organisaties uit het middenveld: Victoria Deluxe, Samenlevingsopbouw Gent, Kunstencentrum Vooruit, Vrede vzw, Links Ecologisch Forum, ABVV Oost-Vlaanderen, Beweging.net, Gent-Eeklo, Masereelfonds Gent en Vormingplus Gent-Eeklo. Bedoeling is een vernieuwende (re)politiserende werking te ontwikkelen die, wars van elk dogmatisme, van onderuit op wil werken aan een grondige structurele hervorming van onze samenleving.

Deze reportage is gerealiseerd door de ‘werkgroep P2P’ van de Toekomstfabriek, met de ondersteuning van Victoria Deluxe vzw en het EWI. Docwerkers vzw begeleidde de groep bij het opstellen van het script en verzorgde beeld en montage.

Voor meer informatie, surf naar eenanderland.be.