Dégage telt 400 auto’s!

Myriam en Guido uit Sint-Amandsberg. Die namen zeggen je waarschijnlijk nog weinig, maar ze verdienen het wel om in de kijker gezet te worden. Hun LaBagnole zorgde ervoor dat Dégage sinds kort 400 (!) auto’s in haar vloot heeft. Ongelooflijk toch?

Vanwaar de naam LaBagnole? 

We hebben allebei Frans gestudeerd en Guido geeft Franse les. In zijn lessen komt het woord la bagnole [populair Frans voor auto, nvdr] toen aan bod en we vonden dat wel een leuke naam voor onze auto. Mensen die hem reserveren vragen soms naar de betekenis. Dat is wel leuk: op die manier leren ze nog wat Frans bij. Het is wel tof om een auto een naam te geven. En handig voor de mensen die hem gebruiken, dan weten ze meteen over welke auto het gaat. Het is ook wel grappig om de andere namen in Degapp te zien. 

Je eigen auto delen, dat is best spannend, toch? 

Veel mensen kijken naar een auto als een ding dat ze koesteren en dat hen vrijheid geeft. Zo kijken wij er niet naar. Een auto dient om te rijden en lenen we met plezier uit. Daar komt misschien een kras, een bluts of een platte band bij kijken, maar dat wordt goed geregeld door Dégage en vinden we niet zo erg. 

Hoe lang delen jullie al?

Sinds 1 oktober. We zijn in juni begonnen met ons te informeren. De instap had wel wat voeten in de aarde omdat onze toenmalige verzekering wat moeilijk deed om over te stappen naar de vlootpolis van Dégage. En dat vroeg tijd. Maar uiteindelijk ging het allemaal wel vlot. We hadden gemikt op september om te starten, maar met de zomervakantie ertussen is het oktober geworden. 

Intussen hebben we nog geen andere auto nodig gehad, ondanks dat de onze nu bijna nooit meer thuis is. Vroeger deelden we onze auto met onze dochter en haar vriend en hadden we een cambio-abonnement voor het geval we toch een auto nodig zouden hebben. Intussen gebruikt onze dochter onze auto niet meer, dus stond hij vaak stil. We kenden Dégage via andere mensen die lid waren en zijn daarom ingestapt in het systeem. Het is de meest voor de hand liggende oplossing voor ons.

Waar moesten jullie het meest aan wennen bij de instap?

We waren vooral verrast door het feit dat er zoveel reserveringen waren, al vanaf dag één. Elke dag is hij weg, onze auto. Dat hadden ze bij Dégage wel voorspeld, toch in Gent, maar we geloofden dat eigenlijk niet. 😊Onze ervaring nu spreekt dat tegen. 

We moesten ook wennen aan het feit dat we nu zelf onze kilometerstanden moeten ingeven en dat we dus ook administratie hebben als we zelf rijden. De reservaties goedkeuren en de sleuteloverdracht is ook wel wat werk, maar vinden we op zich wel tof. We hebben geen sleutelkluisje, de mensen komen de sleutel dus zelf bij ons ophalen. Leuk om zo de andere leden eens te ontmoeten. 

Hebben jullie al een leuk Dégage-verhaal? 

LaBagnole is deze week voor een midweek weg met een jong gezinnetje naar de Ardennen. Het idee dat onze auto op vakantie is met iemand anders, dat vinden we wel grappig. Onze auto wordt vaak door jonge mensen gebruikt, eigenlijk voelt het een beetje alsof je kinderen je auto aan het gebruiken zijn. De eerste ontlener gaan we ook niet vergeten, dat was Arno. Toen hij de auto kwam halen hebben we een foto genomen met hem aan de auto. 

 

Missen jullie je auto niet, als hij zo vaak weg is?

Wij doen eigenlijk al onze verplaatsingen al zonder auto. We wonen op 5 minuten fietsen van Gent-Dampoort en reizen dus heel vaak met de trein. Ons werk is ook op fietsafstand en we hebben onze auto dus bijna nooit nodig. 

We horen vaak dat mensen vooral een auto gebruiken om hun (klein)kinderen te vervoeren, maar dat doen wij ook met de fiets. Onze kleindochter is vierenhalf jaar oud en zit gewoon in een kinderzitje achterop of ze fietst zelf. Onlangs namen we haar mee naar de ouders van Myriam, die in het Brusselse wonen. Dat deden we ooit met de auto, maar we hebben het intussen al twee keer met de trein gedaan. We moeten daarvoor twee keer overstappen, een heel avontuur dus. Voor onze kleindochter is dat veel interessanter dan in de auto zitten.

Onze vakanties doen we al tien jaar met de trein. We kiezen alleen voor bestemmingen die met de trein bereikbaar zijn, dat is ons principe. Eind oktober vertrekken we naar Italië, naar Milaan en het Comomeer. Het is een hele dag reizen met de trein, maar dat vinden we leuk. Je zit meer op je gemak, je hoeft zelf niet te rijden en je ziet gewoon meer. Intussen kan onze auto ook op vakantie met iemand anders [lacht].

 

Myriam en Guido uit Sint-Amandsberg

Heb je ook interesse als eigenaar om je auto te delen? Leer Dégage vrijblijvend kennen via één van de vele infomomenten: www.degage.be/infosessie.