Griet en Maarten delen hun auto in Kortrijk

Griet en Maarten delen hun auto in Kortrijk

Wij zijn Maarten en Griet, we wonen samen met 2 ferme tieners in Kortrijk. 

Beide zijn we fervente fietsers: eigenlijk gebeuren de meeste van onze verplaatsingen met de fiets of te voet. Ook de kinderen kunnen vlot naar school en hobby’s met de fiets.  Een groot voordeel van een stad zit er voor mij in dat ik al altijd jobs heb kunnen vinden op fietsafstand. 

Maarten heeft zijn wagen vier jaar geleden ingeruild voor een cargofiets en ik had ook enkele jaren geen eigen wagen. In die periode hadden we onze eerste ervaringen met autodelen bij cambio. Dat ging best goed mits wat planning en anders denken. Ook de wagen van mijn ouders gebruikten we regelmatig.

Door het bijberoep van Maarten als fotograaf en schilder hadden we meer nood aan een ruime wagen en flexibiliteit. De keuze voor een eigen wagen werd gemaakt met de intentie om die dan te gaan delen. 

In september volgden we een inspirerende infosessie van Autodelen.net en Dégage. De bal ging aan het rollen en nu gaan we van start vanaf 1 mei. Onze auto staat best wel veel stil en daar zien we duidelijk een win-win in, kostendelend voor ons en minder wagens in omloop, fijne plus voor het milieu.

Het wordt ongetwijfeld nog wat zoeken naar het evenwicht tussen eigen flexibiliteit en optimaal delen. Sowieso zal het autodelen ons nog wat meer bewust maken van ons eigen autogebruik, grote boodschappen lukken gerust ook met de cargofiets en al zeker bij mooi weer.

We geloven erg in het concept van autodelen en hoop ook andere auto eigenaars te inspireren om te starten met delen en de gedeelde wagens te vermenigvuldigen.

Griet