Maak kennis met onze gloednieuwe collega Ann

Interview: Steffi De Kempe
Foto’s: Cristina Mikhova

Operationeel medewerker eigenaars & verzekeringen, vertel eens. Wat houdt dat in?

Ann De Bock: Ik ben sinds half mei deeltijds aan de slag (25u/week) en neem verschillende taken van de collega’s over. Zo geeft Kirsten (verantwoordelijke operationele werking) me momenteel meer info over het inschrijven van nieuwe eigenaars en het opvolgen van schadegevallen. Het jobpakket wordt stap voor stap aangevuld.

Welke taken geven je een boost?

Ann: Alles is nog nieuw, maar het onder de knie krijgen van de verschillende stappen binnen een grotere taak geeft alvast veel voldoening. Ook kijk ik ernaar uit, na me enkele weken/maanden te hebben ingewerkt, om het overzicht opnieuw goed te kunnen behouden. Tot slot geeft voldoende afwisseling tussen uiteenlopende taken me het gevoel een erg dynamische, gevarieerde job te mogen uitoefenen.

Wat is je achtergrond? Wat deed je hiervoor?

Ann: Ik heb vele jaren bij een bank gewerkt. Eerst op de dienst van kleine financieringen en leningen in Antwerpen. Daarna ben ik, via een overname, naar hypotheken overgestapt, hier in Gent aan ’t Zuid. Het ging om een totaal andere jobinhoud alsook om nieuwe collega’s, destijds een welkome verandering. In 2018 kwam het opnieuw tot een overname. Ik wilde eigenlijk al jaren iets groen(er) doen en heb toen de switch gemaakt naar De Vroente, een biodynamische groente- en fruitwinkel in de overdekte Lousbergmarkt. Dat heb ik heel graag gedaan, maar fysiek valt het niet te onderschatten. De vacature bij Dégage kwam op mijn pad, een bureaujob mét een meerwaarde, een kans die ik onmogelijk kon laten schieten.

Met welke kwaliteit(en) denk jij het team te kunnen ondersteunen?

Ann: Ik ben een zeer rustig persoon, wat bij de bemiddeling tussen twee partijen een niet onbelangrijke rol kan spelen. Al hoor ik van de collega’s dat de mentaliteit onder Dégage-leden over het algemeen erg gemoedelijk is en dat de auto-eigenaars ook wel begrip tonen voor mogelijke schadegevallen.

Hoe ben je bij Dégage terechtgekomen?

Ann: Ik kende Dégage al een beetje en had zelfs al eens een infosessie gevolgd. Zelf verplaats ik mij in Gent voornamelijk met de fiets of met het openbaar vervoer, onder andere naar mijn vriend, mijn zoon en vriendinnen in het Waasland. Ook mijn dochter, die nog bij mij woont, gebruikt Dégage af en toe. Enkele maanden geleden toonde ze me de vacature en zei: ‘da’s echt iets voor u’. Ik was destijds niet echt op zoek naar werk, en alles kwam dus eerder toevallig, maar precies op het goede moment.

Een goede work-life balans is erg belangrijk. Waar kunnen we jou vinden als je niet aan het werk bent?

Ann: Goh, er is een hele waslijst. Ik doe al jaren vrijwilligerswerk, in de wereldwinkel in Waasmunster en in de weggeefwinkel op het Rabot. Met mijn vriend kan ik dan weer enorm genieten van een fietstocht of -reis. Zo zakten we onlangs nog naar Toscane af! En dan is er nog het grote culturele aanbod in Vlaanderen, van lokale tentoonstellingen tot straattheater. Ook op rommelmarktjes en in tweedehandswinkels tref je mij regelmatig aan. En net dankzij mijn deeltijdse functie hou ik er genoeg tijd voor over. Die kwaliteit in het leven ligt me nauw aan het hart, een mooie match met de waarden van het Dégage-team.

Nog een laatste vraagje: als je een teambuilding mag kiezen, wat staat er dan op de planning?

Ann: Geef mij maar iets actiefs. Toen we onlangs met vakantie waren, hebben we een hoogteparcours getrotseerd. Geweldig vond ik dat, al is het misschien niet voor iedereen weggelegd. Met bowlen of paintballen kun je me geen plezier doen, een escape room lijkt me dan wel weer een heuse uitdaging. Het vergt wat denkwerk, en het hele team is actief betrokken en werkt nauw samen om te ‘ontsnappen’.